Mit csinál a slow kozmetikus?

Miben ölt testet a “slowság” a kozmetikai gyakorlatomban?

Egyrészt a felhasznált anyagok megválasztásában: Mivel minden egyes bőr egyedi, ezért nem állapodtam meg egyetlen késztermék mellett sem. A kezelés során a te bőrödet figyelem, és hidegen sajtolt, bio olajokkal, bevizsgált kemotípusú illóolajokkal, agyagokkal, növényi kivonatokkal és hidrolátumokkal (virágvizekkel) készítem el az igényeinek megfelelő ápolást. Azért döntöttem így, mert a bőrünk élő, szerves anyag, és úgy hiszem, azzal használunk neki leginkább, ha hozzá hasonló, természetes és a lehető legkevésbé módosított, élő anyagokkal tápláljuk.
Másrészt a kezelési metódus felépítésében. Úgy gondolom, hogy a bőröd ápolása mellett a pihenésedért is felelős vagyok. Azért dolgozom, hogy neked jó legyen, hogy lekapcsolódhass a világról, hogy két-három órára meg tudj állni, és egyszerűen csak belemerülhess az illatokba és érzetekbe. Nincs semmilyen elvárásom feléd, nem “kell” beszélgetned, ha nem szeretnél, engem egyáltalán nem zavar, ha csendben dolgozom, a gondjaidat nyugodtan leteheted a bejáratnál lévő kosárba…

 

A slow arckezelés

Két és fél óráig tartó ellazulás, teljes lekapcsolódás a világról. Hogyan épül fel? Letisztítás, peeling, tonizálás, mélytisztítás (“nyomkodás”), összehúzó pakolás kézmasszázzsal egybekötve, ultrahangos hatóanyag-bejuttatás, majd lezárásként egy félórás illóolajos prémium masszázs. Amíg nálam vagy, kizárólag rád figyelek, nem rádió szól, hanem a pihenést segítő zene, nem kezelek veled párhuzamosan másik vendéget (sőt, az a célom, hogy ne is találkozz az előtted/utánad érkezővel… ezt egyelőre nem mindig sikerül összehoznom, sajnos néha kifutok az időből, ez a rutinnal javulni fog, köszönöm, ha türelmes vagy).

Cukorpasztás szőrtelenítés

A szőr a nők örök ellensége. Mindenki szőrös, mégis szinte mindenki szabadkozik miatta… Érdekesek vagyunk. 🙂 Na, szóval: Gyanta helyett választhatod a cukorpasztás szőrtelenítést, ami valamivel több időt vesz igénybe, mert csak lassan lehet a bőrre felhúzni, meg kell várni, hogy a bőr melegétől a karamell megolvadjon, és befolyhasson a szőrtüszőbe. A cukorpaszta használatával sokkal ritkább a benőtt szőrszál, és a szőrtüszőgyulladás. A kezelés után nyugtató levendulahidrolátummal és hidegen sajtolt olajok keverékével kezelem a bőrfelületet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s