Hogyan jutottam el oda, ahol most vagyok?

Kamaszkorom óta mániákus kozmetikushoz járó vagyok. Bár soha nem volt különösebben problémás a bőröm, mégis úgy éreztem, a kozmetikusok értenek valami csodálatoshoz, tudnak valamit, amit én nem. Ismerik a nőiség, a szépség, az ápoltság titkait, értik az érintés hatalmát.

A kozmetika először az egyetem alatt került a kezembe, akkor még franciául. Egy szomorú történetbe csöppentem bele, ahol fordítót kerestek a francia szaklap magyarra fordításához a régi fordító helyett. Apránként a részemmé vált ez a különleges világ – minden témakört fordítottam, olyanokat, amelyekről akkor még nem sok fogalmam volt: szakmai, biológiai, kémiai témájú szövegeket, sminkkel és wellnesszel foglalkozó írásokat, lassan egyre többet tudtam meg a szépségiparról. Később egy francia termékeket importáló cégnek fordítottam kozmetikai termékprezentációkat, és -leírásokat, összetevőlistákat. Egyre jobban belemerültem a témába, ennek a cégnek évekig dolgoztam ezután, és mindig a plafonig ugrottam örömömben, amikor egy újabb munkával kerestek meg, de arra mégsem gondoltam, hogy az egyetem után szakmát tanuljak…

2007-ben férjhez mentem, és a saját háztartással jött annak a kérdése is, hogy milyen vegyszereket használjunk, aztán – nem meglepő módon – ekkor úszott be az életembe a bio és a környezetbarátság.

2011-ben, amikor a nagyobbik lányomat vártam, először szappant készítettem otthon. Két évvel később kezdtem mindenféle egyéb kozmetikumot is komponálni a családomnak és az ismerőseimnek. Egy év alatt 300-nál is több arckrém, kézkrém, testápoló, sampon, szappan, és egyéb kozmetikum került ki a kezem alól. Ekkor kérdezte meg bőrgyógyász barátnőm, hogy ugyan mégis miért nem tanulok én kozmetikusnak… Homlokomra szívlapát, hát persze! Addig valahogy nem mertem, nem hittem, hogy én ezt megtehetném, pedig ekkorra már ez teljesen természetes lépés volt… 2013 szeptemberében jelentkeztem, és 2015 októberének végén végeztem kozmetikusként, azóta Budapesten dolgozom, az V. kerületi Bástya utcában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s